Annons

Stort jobb bakom julfesten

För låg och hög. För rik och fattig. För den som har familj och för den som är ensam. Alla är välkomna på Frälsningsarméns julfest på onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2009
Foto: 
Lisbeth Elander och Inger Nilsson har ett styvt arbete framför sig när de är med och förbereder Frälsningsarméns julfest.
Lisbeth Elander och Inger Nilsson har ett styvt arbete framför sig när de är med och förbereder Frälsningsarméns julfest.Foto: 

TRELLEBORG. – Det är fantastiskt att se människor i helt olika situationer i livet sitta tillsammans vid borden, säger Irene Hallberg, en av dem som arbetar med arrangemanget.

Frälsningsarmén i Trelleborg bjuder i kväll på julfest i lokalen vid Hantverkaregatan. Irene Hallberg, berättar att det under senare år kommit mellan 80 och 90 personer till festen.

Annons

– Festen har vuxit under senare år, säger hon.

I stora salen har man redan på tisdagen ställt ut en rad långbord. Och de tomma karotterna står och väntar på att fyllas med ångande mat.

– Det är många företag som skänker både mat och vinster till vårt gratislotteri, säger Irene Hallberg.

Det blir även musikunderhållning av Alvar Edin och hans dotter Jana Nilsson. Mest blir det julsånger, berättar Irene Hallberg.

Två som varit med några år och arbetat med julfesten är Lisbeth Elander och Inger Nilsson.

– Det är ett jättejobb att få ihop den här festen. Men det är det värt. Det gläder så många, säger de båda.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons