Annons

Stort intresse på gymnasiet

Eleverna på omvårdnadsprogrammet i Trelleborg tycker att distansutbildningen är en bra idé.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2009
Foto: 

Flera av de elever som TA pratat med kan tänka sig att söka distansutbildningen och på så sätt bo kvar i Trelleborg samtidigt som de får en högskoleutbildning.

– Jag vill inte bo kvar här för alltid, men det är en ekonomisk fråga, säger Sofia Persson som går tredje året på omvårdnadsprogrammet.

Annons

Några av hennes skolkamrater har siktet inställt på socionomyrket i stället, men menar att även de gärna hade läst en utbildning på distans.

– Annars är Lund det längsta jag kan tänka mig att flytta. Jag har mina rötter här, säger Marian Adigüzel som går i samma klass som Sofia Persson.

Några av eleverna som går i tvåan har ännu inte riktigt bestämt sig för om de vill flytta från Trelleborg när det blir dags att läsa vidare.

– Men det är bra om alternativet med distansutbildningar finns, säger Johanna Engvall som går andra året på omvårdnadsprogrammet.

Tjejerna tror att idén med Campus Trelleborg kommer att bli populär hos trelleborgarna. De menar att det nog finns många som bor i stan som vill läsa vidare, men inte flytta.

– Att studera vidare, det ska man göra, tycker Marian Adigüzel och lägger sedan till:

– I alla fall jag.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons