Annons

Stort intresse för sportlovsaktiviteter

Bollspel, skridskoåkning, bågskytte, luftkuddehoppning och sagostund. Det händer mycket under sportlovsveckan i Vellinge. Ändå räcker det aldrig till alla.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2005

Vi skulle vilja ha ännu mer aktiviteter. Men det är svårt att få in, säger Mats Persson, fritidsansvarig i Vellinge kommun.

Han har märkt att intresset för att stanna hemma under sportlovet har ökat mycket.

Annons

– Jag tror att tiden är förbi när sportlovet betydde utresa. Kanske har det med ekonomi att göra. I dag vill man hitta på något hemma i stället. Detta skapar ju ett tryck på oss, menar Mats Persson.

Årets program har dock mycket att erbjuda. Populärast brukar vara att besöka Vanningen. Under nästa vecka kan alla mellanstadieelever som vill besöka sporthallen för att spela boll. Det är Villans fritidsgård som arrangerar. Samma fritidsgård ordnar också bakning på måndag, skridskoåkning på Kungsbygget på tisdag och filmkväll på fredag.

Men det finns en mängd andra aktiviteter i kommunen under nästa vecka. I Västra Ingelstad ordnar fritidsgården bågskytte, kustfisketur och laserdome. I Höllviken kommer liknande aktiviteter att ordnas på fritidsgården. På fredag har alla som tycker om att sjunga chansen att uppträda då det blir karaokekväll.

– Ungdomarna har mycket att välja mellan. Det är svårare att hitta något för de yngre barnen, säger Mats Persson.

Biblioteken ordnar dock en hel del. På Västra Ingelstads bibliotek lär trollkarlen Magiska Måns ut trolleritrick på torsdag. Barnen i Höllviken får lära sig magins svåra konst av samme trollkarl på tisdag.

Och på Vellinge bibliotek blir det sagostund nästa fredag.

Det stora evenemanget för barn blir kanske ändå Luftkuddeland. Varje dag under sportlovet mellan klockan 10 och 16 kommer en stor lekplats finnas på Sandeplansskolan.

Dit kommer hoppborgar, hinderbanor, bungyrun, holmgång och sumobrottning. Och naturligtvis det stora luftkuddefortet att hoppa i.

En stor innebandyturnering kommer också att ordnas på Ljungenskolans gymnastiksal nästa fredag. Det är Team 49 och UngFixarna som står bakom arrangemanget. Senast den 22 februari måste de lag som vill tävla göra detta till någon av arrangörerna.

Sofia Bergström

Annons

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons