Annons

Stort intresse för ödehusen

I flera decennier har de båda husen stått tomma. Om tidigast två veckor kan de vara sålda. "Intresset för fastigheterna har varit stort", bekräftar mäklaren Fredrik Cronholm.
Trelleborg • Publicerad 22 augusti 2005

Ett 30-tal spekulanter kom till visningen av de båda ödehusen i korsningen Norra Vallgatan/Valldammsgatan tidigare i sommar. På onsdag kväll arrangeras ytterligare en visning.

–Bland de intresserade finns det en kategori som vill köpa ena fastigheten och den andra kategorin som vill köpa båda två, säger Fredrik Cronholm på mäklarkontoret Cronholm i Malmö.

Annons

Anbudstiden för försäljningen går ut först den 1 september.

Det finns flera förslag bland spekulanterna på vad som ska göras med de nedgångna husen. Byggnaderna är i väldigt stort behov av renovering.

– En del vill riva husen för att bygga nytt, medan andra vill renovera dem, fortsätter Fredrik Cronholm.

De båda fastigheterna har under många år betecknats som sorgebarn, inte minst av byggnadsnämnden som dömt ut flera viten. De obebodda husen har bland annat dragit till sig festande ungdomar och den skräpiga tomten har fått klagomål från grannar.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons