Annons

Stort intresse för Bodarps årliga hallonjippo

Hallondagarna har blivit en tradition på Bodarpsgården. Mitt i högsäsong lockar smakprov, specialpriser och ponnyridning storfrämmat.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2009
Foto: 
Foto: 
Inger Dufberg och Harriette Jönsson från Falsterbo tycker att hallonfikan smakar "hemskt gott" där de sitter mitt bland snåren.
Inger Dufberg och Harriette Jönsson från Falsterbo tycker att hallonfikan smakar "hemskt gott" där de sitter mitt bland snåren.Foto: 

BODARP. Parkeringsvakterna har fullt sjå att dirigera bilarna som vill parkera vid gården på söndagen.

– Det rullar in folk hela tiden, det är hur häftigt som helst, säger Anna Bjärsö, äldsta dottern på Bodarpsgården när hon kollar till smakprovstältet.

Annons

Där fyller några släktingar på små glas med "årets hallonrätt" – hallongazpacho.

– Igår gjorde vi av med 650, säger Tinna Sörberg, kusin till Kerstin Bjärsö – Annas mamma.

På Bodarpsgården är bara Kerstins fantasi som sätter stopp för vad som kan göras med hallon. Sist ut i sortimentet är te.

På gården växer sex kilometer hallon och till och med första veckan i augusti räknar man med att färsksäsongen håller i sig.

Väninnnorna Inger Dufberg och Harriette Jönsson från Falsterbo är nöjda med sitt premiärbesök på gården under Hallondagarna.

– Det här var hemskt gott, säger Inger om hallonpajen som de avnjuter när de haffat ett fikabord mellan ett par av snåren.

Olof Broddesson
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons