Annons

Stort intresse att bli sjuksköterska i Trelleborg

Intresset är stort att utbilda sig till sjuksköterska i Trelleborg i höst. 42 personer har sökt distansutbildningen som sitt förstahandsval. Sju kommer in.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2009

Nu arbetar Campus Trelleborg för att även få en distansutbildning inom logistik till kommunen.

I höst kommer distansutbildningen till sjuksköterska att starta. Sista ansökningsdag var den 15 april. Och intresse finns för Trelleborgs första högskoleutbildning visar de första siffrorna. Till varje plats finns det sex förstahandssökande. Dessutom har 306 personer sökt platsen i andra eller tredje hand.

Annons

–  Det är förvånansvärt bra, säger Elna Johansson, rektor för vuxenutbildningen i Trelleborg.

Övriga tre distansorter har också högt söktryck. Karlshamn har fyra förstahandssökande till varje plats, Hässleholm elva och Båstad sju. Den kärva arbetsmarknaden kan vara en förklaring till det stora intresset för vidareutbildning.

–  Vi har kanske lite draghjälp från konjunkturen, men det kan inte vara hela förklaringen, säger Lars Mikkelä (M), kommunstyrelsens representant för Campus Trelleborg.

Han tror att utbildningen svarar väl mot trelleborgarnas intresse för vidareutbildning på hemmaplan. Och Campus Trelleborg för diskussioner om fler distansutbildningar, bland annat inom logistik.

–  Vi för diskussioner bland annat med Malmö högskola som har en utbildning i logistik, bekräftar Elna Johansson.

–  Det finns en anknytning till logistik och transport i Trelleborg. Det viktiga är att det finns intresse och underlag, säger Lars Mikkelä.

Om antalet sökande till höstens sjuksköterskeutbildning är underlag nog för att utöka antalet platser blir till Högskolan i Kristianstad att besluta om.

–  Jag tror att det kan vara en bra start att börja med sju platser, säger Elna Johansson.

Hur många av de sökande som är behöriga till utbildningen har Högskolan i Kristianstad inte gått igenom ännu. Inte heller hur många av de sökande som kommer från Trelleborg. Det första urvalsbeskedet till de sökande skickas ut i början av juli.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons