Annons

Stort dödsbo auktionernas ut i helgen

En hel gård utanför Anderslöv auktioneras ut på söndag. Det handlar om 600 olika rop utan utropspris. Intäkterna går till Barnsamariten.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2005

En avliden Anderlövsbo har testamenterat hela sin gård till Barnsamariten, en insamlingsstiftelse i Skövde. Mannen sägs ha varit en generös donator sedan stiftelsen bildades för 25 år sedan.

– Ett av de första bidragen vi fick var från honom, säger Kerstin Kratz. Det var en man med ett riktigt stort hjärta.

Annons

Att han lät skänka hela sin gård till stiftelsen var emellertid en överraskning. – Vi har aldrig fått ett så stort bidrag tidigare. Någon gång har vi fått ett dödsbo, men absolut inte i den här storleken. Donationen kommer att göra stor nytta, säger hon.

Barnsamariten hjälper barn i bland annat Brasilien och Etiopien där olika hälsoprojekt och byskolor drivs.

Enligt Leif Karlsson på Karlssons auktioner, som håller i dödsboauktionen, väntas många komma till Granhyddan vid Beddingestrand på söndag.

– Mellan 200 och 400 människor tror jag nog att det blir, menar han. Det är en stor bredd på de olika ropen. Det kommer att finnas en hel del möbler och maskiner. Men även en mängd småsaker.

– Vi har gjort fyndlådor. Det går inte att auktionera ut varje föremål för sig. Hela vinden var full med saker, menar Leif Karlsson.

De föremål som tros bli populära är bland annat en mängd oljemålningar samt en smidesljusstake från 1700-talet. Eftersom det inte kommer att vara något utropspris finns möjligheterna att göra ett och annat fynd.

Sofia Bergström

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

Anderslöv
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons