Annons

Stort beslag av knark

20 kilo amfetamin hittades i en personbil som rullade av Tysklandsfärjan på måndagskvällen. Amfetaminet låg gömt i ett specialkonstruerat utrymme i bilen.
Trelleborg • Publicerad 6 december 2005

Narkotikan var förpackad i många små paket och sedan gömd i bilen. På gatan värderas beslaget till 12 miljoner kronor med ett pris på 200 kronor per gram.

Den tyskregistrerade bilen togs ut för kontroll och det var då amfetaminet hittades. Föraren som är tysk medborgare och i 40-årsåldern greps och ska förhöras vidare av tullens egna utredare. Enligt förarens/kurirens egen historia skulle han bara besöka en bekant i Sverige.

Annons

– Det här tillslaget har förgreningar även i andra länder, säger Karl Gunnheden, chef för Tullverkets resandekontroll. Genom att jobba projektbaserat med spaning, underrättelsetjänst och utredning så brukar vi komma längre än till kuriren. Vi har också ett utbyggt samarbete med andra länder.

Han beräknar samhällsnyttan av tillslaget till 63 miljoner kronor.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons