Annons

"Största miljöskandalen i Trelleborgs historia"

Trelleborg • Publicerad 26 maj 2008

Ivar Ek som bor på Östra stranden i Trelleborg skriver till miljödomstolen för att försöka stoppa utbyggnaden av Trelleborgs hamn.

"Går Trelleborgs kommuns inlämnade förslag igenom så blir det den största miljöskandalen i Trelleborgs kommuns historia och även ur ekonomisk synpunkt ett fiasko" skriver han.

Annons

Det han framför allt vänder sig emot är planerna att bygga ut hamnen österut. Det handlar både om själva hamnutbyggnaden och den planerade ringvägen med matning av hamnen österifrån. Ivar Ek menar att hamnutbyggnaden och ringvägen är en dålig ilösning, som medför stora ökningar av utsläppen eftersom lastbilarna får köra en längre väg. Värst drabbas de norra och östra delarna av staden, menar han i sitt brev till miljödomstolen.

I stället vill han ha en utbyggnad av hamnen västerut. Lastbilarna skulle då kunna lasta av och på redan före Trelleborg och järnvägsutbyggnaden skulle inte bli dyrare, enligt förslaget.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons