Annons

Storpublik när Tv-laget gästade Smygehamn

Uppvisningsmatchen med Tv-laget i Smygehamn var inte bara show inför storpublik. För lagkaptenen Patrik Ekwall slutade matchen redan i första halvlek med ett brutet nyckelben.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2012
Oppositionsrådet Catherine Persson (S) försöker täcka när Tv-lagets Andreas Andersson, tidigare landslagsspelare med ett förflutet i AIK, Newcastle, Milan och IFK Göteborg, går till anfall.
Oppositionsrådet Catherine Persson (S) försöker täcka när Tv-lagets Andreas Andersson, tidigare landslagsspelare med ett förflutet i AIK, Newcastle, Milan och IFK Göteborg, går till anfall.Foto: Tom Wall

I Tv-laget spelade fotbollsstjärnor som Thomas Ravelli, Abgar Barsom och Andreas Andersson tillsammans med en rad tv-profiler som Özz Nujen och Yankho Kamwedo. Under lördagen mötte de ett mixat lag med spelare från olika Söderslättsklubbar samt lite lokala kändisar. Oppositionsrådet Catherine Persson (S) gjorde sin premiärmatch i de här sammanhangen men höll sig dock borta från högerkanten. Trelleborgs Allehandas sportchef Martin Falkenby gjorde debut som bolldrällande mittback. Laget coachades av kultur- och fritidschefen Jörgen Flink som hade svårt att hålla koll på sitt manskap.

-Har vi elva spelare på planen nu? Alla jävlar har varit ute här och vänt, konstaterade Flink efter en kort drickapaus.

Annons

Bakom lördagens evenemang stod ÖT Smygehuk FF. Föreningen kombinerade matchen med en fest nere i hamnen under lördagskvällen.

-Vi gör detta dels för att få in pengar till föreningen men också för att få ihop föreningen och jobba med något tillsammans, sa Erik Lundström från ÖT Smygehuk FF.

Målet var att locka 500 åskådare men tack vare det fina vädret kom drygt 700.

-Jag tror att vi kommer att göra om detta på något sätt nästa år, sa Erik Lundström.

Efter matchen var kultur- och fritidschefen Jörgen Flink, som annars är mer van att coacha orkestrar, nöjd med sin debut som fotbollscoach.

-Det var väl en trevlig match men oavgjort hade vi varit värda, sa Jörgen Flink.

Tv-laget har sammanlagt cirka hundra spelare i truppen och spelar 15 matcher per år runt om i landet. Lagets kapten Patrik Ekwall, som också är den drivande kraften bakom laget, var nöjd med årets sommarturné. Trots att den slutade med ett brutet nyckelben efter en tuff närkamp i första halvlek.

-Det är fantastiskt roligt att åka runt och komma till olika ställen och spela. Vi har väldigt roligt tillsammans, sa Patrik Ekwall.

Omringad av flest beundrare efter matchen var Yankho Kamwedo, programledare i SVT:s Bolibompa.

-Det här är väldigt kul. För mig är det kul att få spela med mina idoler och se dem på planen, sa Yankho Kamwedo efter att ha skrivit den sista autografen till alla barn som samlades runt honom efter matchen.

Annons

-De är jättehärliga! Det här blir man glad av, sa Yankho Kamwedo.

Hur slutade då matchen? Tv-laget vann till slut med 4-2.

Cecilia Isberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons