Annons

SMHI varnar – fortsatt blåsigt i Skåne

Stormen som drog in över Skåne under söndagen har avtagit. SMHI varnar dock för fortsatt hårda vindar under måndagen.
Skåne • Publicerad 9 februari 2020 • Uppdaterad 10 februari 2020

SMHI har gått ut med en ny varning för Skåne. Fram till början av måndag eftermiddag väntas mycket hårda vindbyar i den södra delen av länet, med byar på 21 till 23 meter per sekund. Det finns även en varning för kuling på södra Östersjön under dagen.

Vid 21-tiden på söndagen meddelade Trafikverket att Öresundsbron stängts av men sedan midnatt är bron åter öppen. Vindkänsliga fordon avrådes dock från att köra på bron.

Annons

Trafikverket har redan i förväg ställt in tågtrafiken på en rad sträckor som inte är säkrade för fallande träd. Pågatågen mellan Trelleborg och Malmö ska dock inte påverkas.

– Trafiken på stambanorna ska gå som planerat, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

På flera vägar runtom i Skåne har vägar blockerats av nerblåsta träd.

Även färjetrafiken drabbas av stormen. På Bornholmslinjen var söndagens avgångar mellan Ystad och Rönne med katamararen ersatta med färjan Povl Anker, vilket innebar längre restider.

Niklas Steuernagel
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons