Annons

Storbrand i färgfabrik i Malmö

En omfattande brand pågår i en färgfabrik mellan Malmö och Arlöv. Hela området har utrymts på grund av risken för explosioner.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2005

Räddningstjänsterna i Burlöv och Malmö bekämpade på torsdagsförmiddagen en brand i Akzo Nobels färgfabrik i Sege by norr om Malmö.

Enligt SOS Alarm är det lösningsmedel i en av fabriksbyggnaderna som har fattat eld.

Annons

Ingen människa hade kommit till skada i samband med branden.

Larmet kom strax efter klockan 11. Enligt Sveriges Radio Malmö är den aktuella byggnaden helt övertänd och rökutvecklingen kraftig.

Räddningstjänsten uppmanade boende och andra i närheten att undvika kontakt med röken genom att stänga fönster och ventilationsanläggningar.

Strax före klockan tolv beslutade räddningsledningen att utrymma hela området på grund av explosionsrisken, rapporterade Sydsvenskan i sin nätupplaga.

Även rökdykarna drogs tillbaka till behörigt avstånd från den brinnande byggnaden.

Orsaken är att det bland allehanda kemikalier och lösningsmedel förvaras nitrocellulosa i fabriksområdet. Ämnet är mycket explosivt.

Ett stort svart rökmoln syns flera kilometer omkring fabriken som ligger mellan Arlöv och Nordanå öster om Malmös norra infart.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons