Annons

Storbandsjazz på ABF:s musikhus

Storbandslåtar i Glenn Millers originalarrangemang är inget man skyggar för i En Ton i Veckan Big Band, som på söndagen höll konsert på ABF:s Musikhus.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2005
Musikanterna kastade sig oförfärat över evergreens som "In The Mood" och "Who´s Sorry Now?". BILD: MÅRTEN SVEMARK
Musikanterna kastade sig oförfärat över evergreens som "In The Mood" och "Who´s Sorry Now?". BILD: MÅRTEN SVEMARKFoto: 

En Ton i Veckan bildades hos ABF för några år sedan, till större delen av glada amatörer som innan de började ta en ton i veckan knappt tagit en enda.

– Det är jätteroligt att vara med i den här orkestern. Vi har turnerat i Tyskland och allting, berättar Ingrid Andersson, som började spela saxofon när hon fick en i 40-årspresent. För dagen har hon reducerat sig själv till kaffekokare.

Annons

– Jag har inte hunnit öva så mycket på sistone! ursäktar hon sig med ett skratt.

Närmare 30 personer sökte sig till söndagens eftermiddagskonsert, där den 18 man starka orkestern framförde låtar av bland andra Count Basie, Duke Ellington och Glenn Miller.

– Övar man varje vecka kontinuerligt så blir det resultat, konstaterade orkesterledaren Gert Gustafsson nöjt, och citerade fotbollsexeperten Thomas Nordahl:

– Ska man komma riktigt lång ska man brinna av iver, brukade han säga. Och det är precis vad man gör i En Ton i Veckan!

Konserterna på musikhuset på Malörten är en satsning från ABF:s sida att bredda intresset och musikhusets användning.

– Här ska ju finnas plats för både jazz, rock"n"roll och underground, tycker Ingrid Andersson, och sätter på ännu en kanna till den kaffesugna publiken.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons