Annons

Stora trafikproblem efter inställda färjor till Polen

Det råder fortfarande stora trafikproblem med långa lastbilsköer vid Västra Infarten i Trelleborg. Orsaken är att färjetrafiken mellan Trelleborg och Swinoujscie är inställd sedan torsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2008
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Polisen finns på plats vid Västra Infarten och försöker dirigera lastbilarna. De som ska vänta på Polenfärjorna har dirigerats till Sjöviks industriområde eftersom uppställningsområdet i hamnen är fullt.

Redan tidigare på fredagen kallade hamnen in ett vaktbolag för att hjälpa till att dirigera lastbilarna.

Annons

- Vi har kallat in Securitas som dirigerar lastbilarna så att vi får in dem i hamnområdet men även här är det trångt, säger Ingemar Olsson trafikledarassistent i hamnen.

Ännu en bidragande orsak till problem för lastbilstrafiken i hamnen var en olycka strax före klockan 15 då två lastbilar körde in i varandra i hamnområdet.

Även tysklandsfärjorna är drabbade av blåsten. Samtliga är i trafik men med vissa förseningar. Förseningarna har dock minskat under fredagkvällen.

Enligt trafikledarassistent Ingemar Olsson beräknas Polentrafiken komma igång igen först under lördag förmiddag.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons