Annons

Stora Isie-lärare prisades på gala

Bent Nielsen, Stora Isie, som är lärare på Universitetsholmens gymnasium i Malmö har blivit utsedd till årets yrkeslärare i VVS vid VVS Företagens Kompetensgala 2013.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2013
Bent NielsenFoto: Foto: Privat
Foto: 

Varför blev du lärare?

– Det var ganska mycket en tillfällighet. Jag ville prova något annat och såg att det fanns möjlighet att läsa in pedagogiken på Malmö högskola. Då jobbade jag som rörläggare.

Annons

Hur har VVS-yrket och eleverna förändrats sedan du blev lärare?

– Den stora förändringen är inom yrket. Det har hänt så mycket att det nästan blivit ett nytt yrke. Den tekniska utvecklingen går fort. Jämför man eleverna i dag med för 10-12 år sedan så hade de mer grundläggande kunskap om verktyg och sådant då. Nu får man börja på en lägre nivå. Det märks att de inte lagar sina cyklar och sådant så mycket. De vet knappt vad en skruvmejsel är.

Hur blir man en bra lärare?

– Min grundinställning är att det handlar om personligheten. Man måste tycka om att arbeta med människor, att kunna läsa av människor och ha en social kompetens. Kunskaperna måste man ju också ha givetvis så det är kombinationen som gör en lärare bra.

Varför ska man utbilda sig inom VVS?

– För att det är ett fantastiskt roligt område att arbeta inom. Det är ett framtidsyrke och väldigt brett. Ett av de största bristyrkena som finns i dag är inom VVS så framtiden ser ljus ut.

Hur känns det att vara årets yrkeslärare?

– Det känns bra. Att man blir uppmärksammad för allt arbete man lagt ner. Det är jättekul.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons