Annons

Stora förändringar på SPI:s kommunlista

Birger Lindgren, Per Grönlund och Görgen Holmdahl, tre frontfigurer i SPI ställer inte upp på partiets lista till kommunfullmäktigevalet i höst. Däremot finns Marcus Middleton, Valens centrumledare, med på plats tolv på kommunlistan.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2010

TRELLEBORG. – Det är åldern som tar ut sin rätt, säger Birger Lindgren, gruppledare. Man tänkte att man skulle hinna med så mycket när man blev pensionär så nu är det kanske tid att göra en del av det och inte bara arbeta med politiken.

Tillsammans med kulturnämndens ordförande Rolf Persson är det Birger Lindgren, Görgen Holmdahl och Per Grönlund som synts mest utåt som SPI:s representanter i Trelleborg.

Annons

Både Birger Lindgren och Per Grönlund, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, säger att de kan tänka sig att vara med i nämndsarbetet även efter höstens val om det behövs.

– Men inte som ordförande, säger Per Grönlund. Det tar för mycket tid.

Görgen Holmdahl, ordförande i miljönämnden, säger däremot att han kan tänka sig att sitta kvar efter höstens val.

– Jag har valt att avstå från att stå med på kommunfullmäktigelistan, men annars kan jag tänka mig att arbeta vidare, säger han.

Medan de tre går kommer alltså Marcus Middleton in i politiken.

– Jag är intresserad av att se hur politiken fungerar här i Trelleborg. Jag har mycket att lära nu till en början, säger han.

En orsak till att Marcus Middleton engagerar sig i politiken är skolfrågorna.

– Jag har själv barnen i skolan och det var väl så mitt intresse började.

Varför det blev just SPI som Marcus Middleton valde att engagera sig i förklarar han så här:

– Det är ett parti utan ideologiska bindningar. Det passar mig. Jag känner mig inte renodlat som det ena eller andra. Dessutom tar de upp breda frågor.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons