Annons

Stora brister i livsmedelsbutik

Samtidigt som matvarukedjan Netto expanderar i Trelleborg har kommunens miljöförvaltning upptäckt stora brister i mathanteringen i Nettos butik på Hedvägen.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2003

När förvaltningen i början av veckan inspekterade butiken stod en pall med kylvaror ute i en gång, köttsaft hade runnit ut i en kyl och en hylla med jordgubbar hade havererat. Miljöförvaltningen befarade risk för folks hälsa och Netto tvingades omedelbart att åtgärda bristerna. Miljöingenjör Johan Pettersson ser det inträffade som mycket allvarligt. - Det finns risker när man bryter kylkedjan på det viset. I synnerhet den här årstiden, säger Johan Pettersson, som var den som genomförde inspektionen efter att en orolig privatperson hört av sig. Enligt miljöförvaltningen var Netto vid tillfället underbemannat och upp till 20 personer köade till varje kassa. - Trycket var stort i butiken och de hann inte med sitt arbete helt enkelt, säger Johan Pettersson, som på ett återbesök dagen efter kunde konstatera att allt var i sin ordning och att bristerna var åtgärdade. Enligt miljöförvaltningen var det brister i ledningen som orsakade problemen. Det fanns inte heller någon ansvarig på plats vid tillfället. - Ledningen hade helt enkelt inte kontroll över butiken, säger Johan Pettersson. Mats Nilsson är distriktschef på Netto i Sverige och kallades till butiken i Trelleborg den aktuella dagen. - Skälet till att varorna stod framme var det stora trycket. Men vi kommer att ändra våra rutiner när det gäller att packa upp varor så att det inte sker igen, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons