Annons

Stor verktygsstöld i nyrenoverad villa

Mitt under renoveringen av den nyköpta villan på Gislövs läge bröt sig någon in och stal alla verktyg och maskiner för paret Holger och Aina Hvenfeldt.
Trelleborg • Publicerad 26 maj 2004

Inbrottet skedde någon gång mellan i torsdags och lördags och verktyg till ett värde av över 50 000 kronor försvann. - Vi kom hit i lördags och jag upptäckte att ytterdörren var öppen. Jag tänkte först att vi måste glömt att låsa men sedan såg jag att allting härinne var borta, säger Holger Hvenfeldt och visar det rum där alla verktyg förvarades. Det var stora elektriska verktyg som en girkapsåg, en bandslipmaskin, skruvdragare, tigersåg och vinkelslip. Dessutom stals en massa vanliga handverktyg. Inbrottet skedde via uterummet där fönstren hade pillats upp. Därefter var det bara att gå rakt in i huset. Holger Hvenfeldt har nu utlyst en belöning på 10 000 kronor till den som kan lämna sådana uppgifter att gärningsmännen åker fast. Samtidigt är hoppet om att få tillbaka sakerna litet. - Det var gott om spår här, både i rabatter och hela handavtryck på rutan och jag trodde att polisen skulle komma hit och kolla men de tog bara emot anmälan per telefon, säger han. Han vill nu också varna andra boende i närheten. Området anses vara väldigt lugnt och förskonat från inbrott. - Det är lätt att man slappnar av när det aldrig händer något, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons