Annons

Stor vattenläcka i Trelleborgs centrum

En omfattande vattenläcka drabbade under fredagskvällen delar av centrala Trelleborg. Flera gator spärrades av för trafik.
Trelleborg • Publicerad 20 november 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Enligt SOS alarm rörde det sig om mycket stora mängder vatten, men det var sent under fredagskvällen fortfarande oklart vad som orsakat läckan. Främst var det Vikingagatan, Valldammsgatan, Engelbrektsgatan och Skyttsgatan som drabbats, men det fanns risk för underminering även på intilliggande gator. På flera ställen har asfalten spruckit upp.

Bengt Olsson bor i ett av husen vid Valldammsgatan. Han berättar att löv och annat skräp täppte till regnvattenbrunnarna, så att vattnet inte kunde rinna undan.

Annons

– Det till och med sprutade upp ur en av brunnarna. Vi bor precis i korsningen där allt vattnet samlades, det var inte klokt. Det är som sånt man ser på teve, säger han.

Källaren i Bertil Olssons hus har blivit översvämmad till följd av läckan.

– Det rör sig nog om en decimeter vatten. Som tur är har jag varit förutseende och satt allting på pallar, säger han.

Larmet om läckan kom in vid 21-tiden. Vattnet ute på gatorna rann undan under kvällen, sedan man fått kontroll på läckan. Nu väntar arbetet med att ta hand om alla skador och översvämmade källare i området.

Sara Riis Hasselskog
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons