Annons

Stor uppslutning till välgörenhetskonsert

Två körer och en lång rad inbjudna soloartister. Det bjuder Anderslövs församling på när man arrangerar välgörenhetskonsert i Grönby kyrka på torsdag kväll.
Grönby • Publicerad 23 september 2019
Peter Svensson, kyrkomusiker i Anderslövs församling.
Peter Svensson, kyrkomusiker i Anderslövs församling.Foto: Tomas Nyberg

Tankarna på att göra en insamling i Anderslövs församling till ”Min stora dag blev” resulterade i en konsert.

– Det är kul att göra en välgörenhetskonsert, säger församlingens kyrkomusiker Peter Svensson.

Annons

Han har lockat fem soloartister till konserten och fått två av församlingens körer, kyrkokören och gospelkören, att ställa upp. Artisterna är Simon Böös, Frida Green, Lars-Åke Kristensson, Cissi Landén och Pearl Jarl.

– Det är helt ideellt som de gör detta. De ser att det är ett bra ändamål, säger Peter Svensson.

Att det blev en välgörenhetskonsert för organisationen Min stora dag som ger mycket glädje åt svårt sjuka barn grundar sig i att församlingen haft mycket kontakt med Anderslövsbon Anna Holseng som för fyra år sedan miste sin dotter Andrea.

– Vi hade ganska mycket kontakt med familjen så det ligger oss varmt om hjärtat, säger Peter Svensson.

Konserten äger rum i Grönby kyrka klockan 19 på torsdag. Kyrkan, som är en av församlingens största, har omkring 250 platser.

Tror du ni fyller kyrkan?

– Ingen aning alls. Förra gången var det Trelleborgsgalan samtidigt. Nu har vi lagt det lite tidigare och hoppas att det kommer mycket folk. Det har varit god respons hittills, säger Peter Svensson.

Förutom musikframträdanden så kommer även Anna Holseng medverka och berätta om Min stora dag och vad organisationen betydde för hennes familj.

Fakta

Välgörenhetskonsert för Min stora dag

Var? I Grönby kyrka

När? Klockan 19 den 26 september

Vem? Simon Böös, Frida Green, Lars-Åke Kristensson, Cissi Landén, Pearl Jarl samt Anderslövs kyrkokör och Anderslövs gospelkör.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons