Stor spridningsrisk när husvagn började brinna

En obebodd husvagn vid gamla hemvärnsgården på Portgränd började brinna vid 18.30-tiden på onsdagskvällen. Räddningstjänsten släckte elden på fem minuter, men spridningsrisken till andra byggnader bedömdes som stor.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2009
Husvagnen, som står precis intill ett garage, har bebotts av uteliggare och utsatts för skadegörelse flera gånger tidigare. Bild: Andreas Mårtensson
Husvagnen, som står precis intill ett garage, har bebotts av uteliggare och utsatts för skadegörelse flera gånger tidigare. Bild: Andreas MårtenssonFoto: 

Husvagnen stod uppställd mot ett garage som gränsar till ett bostadshus, ett garage som endast har papptak. Och mellan husvagnen och den ödelagda hemvärnsgården är det bara ett par meters avstånd.

- Det var stor spridningsrisk och vi beslutade att gradera upp larmet, säger räddningsledaren Håkan Gren, som kallade in en person från deltidsbrandkåren. När räddningstjänsten kom till platsen var husvagnen helt övertänd och precis när brandmännen anlänt så exploderade en gasolflaska. Ytterligare en gasolflaska fanns i husvagnen, denna klarade sig dock. Husvagnen har till och från bebotts av uteliggare och utsatts för skadegörelse flera gånger tidigare.

Brandmännen täckte hela husvagnen med skum för att minimera risken att elden skulle blossa upp igen.Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar händelsen som mordbrand.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.