Annons

Stor sköterskebrist inför sommaren

Fortfarande saknas mellan 17 och 20 sjuksköterskor inför sommaren på Trelleborgs lasarett.Utgångspunkten är att antalet vårdplatser ska vara det samma som i fjor, 54 under den mest intensiva semesterperioden.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Bemanningen av underskötersketjänsterna är klar, där finns för närvarande inte några vakanser inför sommaren. - Vi kommer med all sannolikhet att behöva anlita bemanningsföretag för att klara bristen på sjuksköterskor, säger sjukhusdirektör Fredrik Fexner. Även det börjar bli bråttom om vi ska få några sjuksköterskor. Planerade operationer kan komma att flyttas från Trelleborgs lasarett till UMAS, Allmänna Sjukhuset, i Malmö. - Vi måste undersöka kapaciteten för att ta hand om vissa kategorier av patienter, säger Fredrik Fexner. Sådana operationer som måste utföras, t ex cancer.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons