Annons

Stor skadegörelse på centralen – fyra tonåringar misstänkta

Flera rutor krossades sent på tisdagskvällen på Centralstationen. Ett vittne slog larm och polisen kunde stoppa fyra tonåringar.
Trelleborg • Publicerad 14 mars 2018
Totalt har åtta rutor krossats, samt två speglar.
Totalt har åtta rutor krossats, samt två speglar.Foto: Tomas Nyberg

En polispatrull larmades till Trelleborgs centralstation strax före klockan 23 på tisdagen.

– En person som ringde till oss hörde hur rutor krossades, men kunde inte se något, säger informatör Kim Hild på polisens ledningscentral.

Annons

När poliserna kom till centralen upptäckte de att åtta rutor krossats. Även två speglar inne på toaletterna var förstörda.

– Man hittade även ett avsågat basebollträ som togs i beslag. Man misstänker att det använts vid skadegörelsen, säger Kim Hild.

Kort efter skadegörelsen kunde poliserna stoppa fyra tonåringar som man misstänker ligger bakom brotten. Det handlar om två flickor och två pojkar. Den ena flickan är född 2001, övriga 2002. Alla fyra är boende i Trelleborg.

Den äldre flickan är, förutom skadegörelsen, även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Polisen menar att det inte är omöjligt att denna skadegörelse har kopplingar till Gasverkets kvällsstängning.

– Vi vet inte om de ungdomar som utförde detta brukade besöka Gasverket, men de är i varje fall i den åldern, säger Anders Oxelbrand på Trelleborgspolisen.

Diskussioner förs nu i kommunen och hos polisen om hur man skapar trygghet i centrum.

– Att stänga Gasverket är ju ingen lösning. Det förs diskussioner om hur man får till en långsiktig lösning med förebyggande arbetet. Fältassistenter som är ute på stan om kvällarna är en bra idé. Kameraövervakning pratar vi också om. Det är ett effektivt sätt att skapa trygghet, säger Katarina Aspegren hos Trelleborgspolisen.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Sofia BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons