Annons

Stor risk för bränder efter torrt och varmt väder

Planerat att grilla i helgen? Tänk då på att eldningsförbud råder från och med i dag.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2013

Räddningstjänsten Syd meddelade i går att de utfärdar ett eldningsförbud i södra Skåne från och med i dag, lördag. Det innebär att man inte får lov att elda utomhus, med vissa undantag. Fasta godkända grillplatser samt utomhusgrillar i trädgårdar får användas med försiktighet och under eget ansvar.

Orsaken till eldningsförbudet är den senaste tidens varma och torra väderlek, vilken lett till att det är mycket, eller i vissa fall extremt, torrt.

Annons

Utöver Trelleborgs kommun gäller eldningsförbudet även Eslöv, Lund, Malmö, Staffanstorp, Lomma, Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla, Ystad, Vellinge, Kävlinge och Burlövs kommuner.

Beslutet gäller från och med fredag tills att något annat meddelas. Den som vill veta mer kan kontakta Räddningstjänsten Syd eller sin lokala räddningstjänst.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons