Annons

Stor omsättning på läkare sänker betyget

Personal som slutat och många hyrläkare. Det sägs vara förklaringen till att Centrumkliniken och Fagerängens vårdcentral hamnar i botten när patienterna ger sina omdömen.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2012

Värst är det för Fagerängens vårdcentral som ligger på plats 141 av 147 i Skåne när patienternas omdömen räknats ihop. Bara 64 procent av dem som besökte en läkare ville rekommendera vårdcentralen till andra.

– Det är vi absolut inte nöjda med. Vi tar det på största allvar, säger Anna Krämer, verksamhetschef på Fagerängens vårdcentral.

Annons

Vårdcentralen har under en tid tvingats ta in många hyrläkare, vilket Anna Krämer tror är en av anledningarna till patienternas missnöje.

– Om man är sjuk vill man gå till samma doktor som man brukar, säger Anna Krämer som dock ser en ljusning på den fronten. Från och med den sista juni kommer det att vara slut på hyrläkarna på Fagerängen.

En annan anledning till det dåliga resultatet tror Anna Krämer är en förändring i organisationen som gjort att patienterna inte längre kan gå rakt in till läkarna utan måste anmäla sig i receptionen först. Det gjorde att många patienter upplevde att tillgängligheten blev sämre, menar Anna Krämer.

Även Centrumkliniken hamnar långt ner i undersökningen, på plats 129. Där har det också varit en stor omsättning på läkare som kan vara förklaringen, tror chefen Tommy Hansson.

– Vi har fått tre nya läkare i vår, och vi hoppas att det ska ge oss den kontinuitet som patienterna vill ha, säger Tommy Hansson som siktar på en bättre placering i undersökningen nästa år.

– Vi har mycket att jobba med, men förhoppningsvis är det redan på väg åt rätt håll, säger han.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons