Annons

Stor demonstration för lasarettet

Lördagens demonstrationståg ringlade sig långt genom staden efter att det avgått från Gamla Torg klockan 11. Uppskattningsvis tågade upp emot 2 000 trelleborgare för att lasarettets verksamhet ska bevaras i sin nuvarande form.
Trelleborg • Publicerad 28 februari 2004

BILD: MÅRTEN SVEMARK Många hade försett sig med plakat för att föra ut sitt budskap om att låta verksamheten vid lasarettet vara kvar i sin nuvarande form. Catrin Christensen tog täten i tåget tillsammans med Linda Palm, båda arbetar på röntgenavdelningen. Mellan sig hade de en stor Skånekarta uppritad på ett lakan med de olika sjukhusen utsatta. - Det här ska visa hur de har tänkt. Man ska forslas i runt i bilar. Både patienter och anhöriga, säger Catrin Christensen. Det är hennes andra demonstration för Trelleborgs lasarett. Förra gången handlade det om BB. Evy Hansson gick tillsammans med väninnan Ulla Nilsson en bit bak i tåget. De tvekade inte att ställa upp i kampen för att låta lasarettet vara kvar som det är. - Är det för en god sak så måste man gå, sade Evy Hansson. - Jag hoppas att det gör nytta också, menade Ulla Nilsson. Ronnie Holmqvist höll i ett litet plakat med texten "Vi människor är hela! Inte delar." - Jag tog den i handen direkt. Allting är rätt med denna demonstrationen. Sjukhuset måste vara kvar med de arbetsuppgifter som personalen har i dag. Man ska inte behöva åka runt i hela Skåne, menade han. Efter knappt en halvtimme nådde tåget fram till Stadsparken där regionrådet Olof Andersson (kd) höll det första talet. - Trelleborgarna har alltid fått kämpa för sitt lasarett. Redan 1897 ifrågasattes sjukhusets byggande, inledde Olof Andersson sitt tal. Jasmine Huskarnovic var en av alla dem som gick runt i folkmassan med protestlistor, många passade på att skriva under. - Jag är sjuksköterska och själv och tycker att det är självklart att man ska engagera sig. Det är roligt att så många är ute. Det är för befolkningen som vi gör detta, sade hon. Trelleborgs fullmäktigeledamot Inger Hansson (m), tidigare regionpolitiker, fick rungande applåder när hon i sitt tal påpekade att de enda som kommer att tjäna på förslaget är Bergkvara buss som har han om sjukresorna i regionen. - Vi ska ha det rent basala. Det enkla vardagliga här, påpekade hon.

Mårten Svemark claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons