Annons

Stor brand i Smygehamn i natt

Räddningstjänst från Trelleborg och Klagstorp larmades klockan 23.33 till en brand på Smyge strandväg i Smygehamn. Händelsen är rubricerad som mordbrand.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2008
Förödelsen efter nattens brand på Coop i Smygehamn. Bild: Albin Brönmark
Förödelsen efter nattens brand på Coop i Smygehamn. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Insatsstyrkan utökades från flera håll efter det att branden spridit sig. Branden startade i en kartongvagn utanför affären Coop, men elden spred sig sedan vidare till byggnaden. Räddningstjänsten var klar med arbetet klockan tre i natt.- Det var en omfattande brand, säger Thomas Kjellberg, styrkeledare räddningstjänsten i Trelleborg.Byggnaden har fått stora skador utvändigt. En tredjedel av taket är borta. Invändigt ska butiksdelen ha klarat sig, bortsett från rökskadorna.Under natten har byggnaden varit under bevakning. Klockan 06.22 fick räddningstjänsten i Klagstorp rycka ut igen då taket tagit fyr. Men branden var inte omfattande och kunde släckas omgående.Enligt Vägverket fick riksväg 9, i höjd med Smygehuk, stängas av i samband med att räddningsarbetet pågick.

Webbredaktionen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons