Annons

Stor blandning när Körberg kom till Beddinge

Det var en skojfrisk Tommy Körberg som bjöd både på musik och en hel del vitsar när han tillsammans med sitt bluesband besökte Thurevallen i Beddingestrand på torsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2007
Tommy Körberg inledde konserten i lugnt tempo med den svenska versionen av "Bridge over troubled water" och därefter "Fattig bonddräng". Senare under kvällen utlovades både Frank Zappa-låtar och lite mer jazziga toner. Bild: Malin Palm
Tommy Körberg inledde konserten i lugnt tempo med den svenska versionen av "Bridge over troubled water" och därefter "Fattig bonddräng". Senare under kvällen utlovades både Frank Zappa-låtar och lite mer jazziga toner. Bild: Malin PalmFoto: 
Noah Öjvindsson och Philip Henriksson hittade egna platser med bra utsikt över scenen.
Noah Öjvindsson och Philip Henriksson hittade egna platser med bra utsikt över scenen.Foto: 
En del köpte korv i stället för att ta med picknick.
En del köpte korv i stället för att ta med picknick.Foto: 

- Välkomna hit, inledde Tommy Körberg när han klivit upp på den pyttelilla scenen i ena hörnet av en stor åker intill Thurevallen.

Men de flesta i publiken tänkte nog att det borde varit tvärtom.

Annons

Att de i stället skulle välkomnat honom till sitt Beddingestrand.

Karin Haker och Veronica Pettersson från Skateholm hade i god tid bänkat sig i varsin brassestol på första raden framför scenen.

För när en favoritartist kommer till hemtrakterna så gäller det att vara på plats.

- Vi har suttit här sedan halv sju, sade Karin Haker strax innan konserten som började klockan 20. Andra tycktes uppskatta allting runtomkring minst lika mycket som kvällens artist.

- Det hade nog kvittat vem det var. Vi hade nog gått hit i alla fall, sade Linda Johansson som besökte konserten tillsammans ett helt litet gäng Beddingebor.

Hon hade lagat en stor bunke pastasallad till vännerna och en flaska vin skickades runt medan salladen östes upp på tallrikar. Annie och Claes Petersson från Trelleborg tog bara kaffekorgen med sig.

- Vi kör direkt på godsakerna, sade Annie som var den som tog initiativet till kvällens utflykt.

- Vi har sett honom några gånger innan bland annat i Stockholm, berättade Claes. Han har bra röst i alla fall.

För de som hade glömt eller struntat i picknickkorgen fanns det både korv, hamburgare och grillspett till salu. Men för grillmästaren Mats Weman var det ingen hektisk kväll. Åtminstone inte före konserten

- Vi har det på alla evenemang. Men i dag var det en stor del äldre picknickskorgsrutinerad publik. Vi får väl hoppas att de blir hungriga igen sedan, sade han. För arrangerande Lilla Beddinge BK var det en riktigt lyckad kväll. Över 600 biljetter hade sålts på förköp.

Annons

- Vi hade budgeterat med 500 så det är jättebra, sade Kent Öjvindsson, ordförande i klubben och den som lyckats få Tommy Körberg att komma till klubbens hemarena.

- Jag spelar själv så det är via gamla kontakter. Det är i all fall helt underbart att han är här, konstaterade Kent Öjvindsson.

Att det dessutom skulle bli en i princip molnfri kväll var något arrangörerna knappt vågade hoppas för ett par veckor sedan.

- Barnen badade där publiken sitter för tolv dagar sedan. Då var här en stor sjö, berättar funktionär Gert-Åke Hansson.

Hade sjön varit kvar kanske kvällens inledningslåt, "Som en bro över mörka vatten", hade passat extra bra.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons