Annons

Stopplikten ändrad i Skegrie

Förr var det den som kom från Västra Värlinge som skulle stanna. Nu har stoppskylten i Skegrie flyttats.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2011
I fortsättningen är det de som kommer körandes på Skegrie Byaväg som ska stanna.
I fortsättningen är det de som kommer körandes på Skegrie Byaväg som ska stanna.Foto: Tomas Nyberg

Bilisterna som kommer från Västra Värlinge ska inte längre stanna. Istället är det de som kommer körande på Skegrie Byaväg, på väg ut ur byn, som har stopplikt.

– Förändringen hör ihop med E 6-projektet. Nu kommer det att vara huvudled från Västra Värlinge in mot Trelleborg, säger Catarina Johansson, projektledare på Trafikverket.

Annons

Hon hoppas att en del gamla markeringar i vägen ska fräsas bort eller målas över redan innan jul, för att trafikanterna inte ska vilseledas.

Även i Trelleborg har en korsning fått nya regler. Det är det ombyggda övergångsstället längst i norr på Flockergatan som gjort att bilisterna måste lära om. Den som förr skulle köra ut på Nygatan lydde under högerregeln. Nu är det istället utfartsregeln som gäller. Det innebär att den som kommer från Flockergatan ska lämna företräde åt alla som kör på Nygatan, oavsett vilket håll de kommer ifrån.

– Vi har byggt om för att göra det trafiksäkert för oskyddade trafikanter. Korsningen är upphöjd och genomgående vilket innebär att bilister har väjningsplikt för cyklister och gångtrafikanter. Det betyder att man även har det gentemot andra bilister, säger Greger Persson på tekniska förvaltningen.

Han räknar med att det kommer att ta lite tid innan trelleborgarna har vant sig av vid att köra enligt högerregeln.

– Det brukar alltid vara lite svårt att tolka de nya reglerna i början, säger Greger Persson.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons