Annons

Stoppades med datorer - döms villkorligt för häleri

När mannen greps i Trelleborgs hamn tillsammans med fyra kumpaner var bilen fullastad med stöldgods. Nu har han dömts villkorligt för häleri.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2012

Tio datorer, flera olika verktyg, två GPS-navigatorer, fyra dvd-spelare, en Ipod och en filmkamera. Det var vad polisen hittade i 46-åringens bil. Flera av datorerna och verktygen visade sig komma från inbrott i Norge och Finland, men tack vare stöldmärkning har de i flera fall lämnats tillbaka till ägarna.

I sin dom skriver tingsrätten att allt gods inte har identifierats som stulet och att det inte går att koppla 46-åringen till stölderna. Därför blir domen villkorlig.

Annons

46-åringen hävdar att han köpt varorna på en marknad i Oslo för att sälja dem vidare i Rumänien. Han menar att han inte förstått att det rörde sig om stöldgods. Men den förklaringen godtar inte Ystads tingsrätt.

Det var de 14 november som 46-åringen stoppades i Trelleborgs hamn tillsammans med tre andra män och en kvinna. Alla greps och anhölls men fyra av dem släpptes senare. I och med att 46-åringen varit frihetsberövad och är ostraffad sedan tidigare ska han inte betala böter.

Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons