Annons

Stökigt vid Vångavallen – kvinna skadad av bengal

Det har varit en stökig start på allsvenskan i Trelleborg. Fem personer har hittills blivit omhändertagna och en kvinna skadades av en bengal.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2018
Foto: Andreas Hillergren / TT

Under söndagen anlände många Göteborgssupportrar till Trelleborg. Totalt var 1 800 biljetter till bortasektionen sålda.

Under dagen innan matchen höll det sig relativt lugnt, enligt informatör Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Annons

Under seneftermiddagen började supportrarna röra sig mot Vångavallen, till fots eller med buss. De som kördes dit med buss blev avsläppta vid Söderslättshallen.

– Under insläppet på Vångavallen blev det stökigt, främst när Göteborgs supportrar skulle in. Två bengaler smälldes av och i samband med det omhändertogs två personer, säger Anna Göransson.

Därefter omhändertogs ytterligare tre personer. Totalt har tre omhändertagits för fylleri och två för störande beteende.

Strax före matchstart skadades en 20-årig kvinna efter att hon fått aska från en bengal på sig. Kvinnan fick hjälp av sjukvårdare på plats. Det är oklart om hon själv tagit i bengalen, eller om hon skadats när någon annan använt den. Kvinnan stod i Göteborgsklacken.

Flera bengaler brändes under matchen på läktaren. Polisen jobbar på att försöka identifiera vem som ligger bakom.

Efter matchen blev Göteborgssupportrarna eskorterade av polisen till sina bussar.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons