Annons

Stödpengar ska ge mer film i skolan

Trelleborg får 65 000 kronor för att utveckla det pedagogiska arbetet med film i kommunens alla skolor.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Egentligen skickades ansökan in för sent. Men Svenska filminstitutet tyckte att AV-centralens idé var så bra att de trots det bestämde sig för att ge kommunen 65 000 kronor.

– Vi ska använda pengarna till att utveckla det film- och mediepedagogiska arbetet i skolorna, säger Niclas Ingvarsson, föreståndare på AV-centralen.

Annons

I dagsläget består samarbetet med museet och Kulturskolan enbart i att dessa får hjälp med tekniken av AV-centralen. Med hjälp av bidraget vill Niclas Ingvarsson utöka det samarbetet.

– Det finns ju många i kommunen som arbetar med filmfrågor. Vi måste dra nytta av varandra, speciellt i dessa tider, säger han.

En av anledningarna till att filminstitutet beviljat bidraget är att AV-centralen vill arbeta i samklang med projektet Skapande skola. Det vänder sig enbart till årskurs sju till nio, medan AV-centralens arbete riktar sig till alla elever både inom grundskolan och på gymnasiet.

Niklas Ingvarsson har ännu inte klart för sig exakt vad pengarna ska användas till. Det kan betyda att skolbio återinförs i Trelleborg. Om ett år ska kommunen redovisa vad pengarna har använts till.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons