Annons

Stödkonsert för tsunamidrabbade

Musik- och dansskolan ska ordna en stödkonsert för barn som drabbats av flodvågen i Sydostasien. Duon Stefan och Kim kommer att medverka som ett extra dragplåster.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2005

Behovet av pengar till stöd för dem som drabbats av flodvågskatastrofen är fortsatt stort. Därför kommer Musik och dansskolan att arrangera en konsert för att samla in pengar.

"Barn spelar för barn" är devisen för konserten och det är Musikskolans elever som medverkar. Bland annat kommer besökarna att få lyssna till skolans blåsorkester och se en balettuppvisning.

Annons

Konserten är en del av en budkavle som passerar ett 50-tal svenska kommuner. Den startade den 26 januari i Linköping och avslutas veckan innan påsk. Dagen före pinnen landar i Trelleborg befinner den sig i uppländska Tierp och därefter blir det Luleås tur.

Bakom budkavlen ligger Sveriges Musik och Kulturskoleråd som uppmanat Sveriges kulturskolor att göra en insats för Sydostasien.

– Det här är första gången vi ordnar en välgörenhetskonsert. För mig var det klockrent när jag fick mejlet från Sveriges Musik och Kulturskoleråd, säger Michael Nordberg, verksamhetschef för Musik- och dansskolan i Trelleborg.

Musikskolan ordnar vanligvis konserter varje månad. Den här månaden har den ordinarie konserten lyfts in i välgörenhetsarrangemanget.

Alla pengar som kommer in går till Rädda barnens verksamhet i Sydostasien. För vuxna kostar inträdet 100 kronor medan barn och ungdomar betalar ett frivilligt belopp.

– 100 kronor är ett högt inträde med våra mått mätt. Då tycker vi att vi ska ha med något extra, säger Michael Nordberg.

Och därför har man bjudit in artisterna Stefan och Kim. Kim Strandberg som är en den ena delen av duon beskriver showen som en musikalisk explosion.

– Den ska ta tag i dig. Vara rolig och gripande. Du ska skratta och gråta, säger han.

Konserten äger rum på Grand och Michael Nordberg hoppas att man ska få in 10 000-15 000 kronor. Han tror inte att viljan att stödja Sydostasien har avtagit helt hos folk trots den massiva mobiliseringen av svensk katastrofhjälp sedan tsunamikatastrofen inträffade.

– Intresset är visserligen en färskvara, men det här är ett sätt att dra ut på det. Vi räknar med fullt hus, säger han.

Annons

Paul Torstensson

0410-545 69

redaktionen.ta allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons