Stöd och engagemang ska minska arbetslösheten

Företagarna i Trelleborg utnyttjar inte arbetsförmedlingens möjligheter att ge ekonomiskt stöd vid rekryteringar. Under en lunchträff med Trelleborgs företagarfklubb fick deltagarna både mat och en lektion.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2014
Karin Lindgren-Ekelund, chef på Arbetsförmedlingen, berättade om ekonomiskt stöd för kommunens företagare på en lunchträff i går.
Karin Lindgren-Ekelund, chef på Arbetsförmedlingen, berättade om ekonomiskt stöd för kommunens företagare på en lunchträff i går.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Det finns pengar att hämta om man anställer en trelleborgare som varit inskriven länge på arbetsförmedlingen. På torsdagen bjöds Trelleborgs företagare in till lunch i arbetsförmedlingens lokaler för att prata jobb och praktik.

I de senaste siffrorna verkar en ljusning vara på gång i kommunen. Ungdomsarbetslösheten har gått ner med flera procentenheter.

LÄS MER:

Läs mer om träffen i fredagens pappers- och e-tidning. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.