Annons

Stöd från EU till centrum för företag

Trelleborgs kommun får närmare 350 000 kronor ur EU:s regionala utvecklingsfond för att förbereda ett centrum för entreprenörer i Trelleborg. Tanken är att det ska ligga i den gamla museibyggnaden.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2011
Foto: Johan Bvman

Samtidigt söker kommunen en projektledare till strategiska avdelningen som bland annat ska göra förstudien om entreprenörscentrumet. Projektledaren ska även kartlägga näringslivet i kommunen och ta fram vad som behövs för att fler ska starta företag i Trelleborg.

Studien om det planerade entreprenörscentrumet kostar sammanlagt 700 000 kronor. Kommunen står för den del av summan som EU inte bekostar.

Annons

Entreprenörscentrumet är tänkt att bli en företagskuvös, både för att stödja nystartade företag och hjälpa de som redan är etablerade.

Målet är att skapa en plattform där företag kan utvecklas, mötas och skapa nya samarbetsformer. Ett delmål är att hitta tio företagare som ska erbjudas möjlighet att få stöd, lokaler och samverkanspartners inom ramen för entreprenörscentrumet.

I det gamla museet planeras redan för ett biogascentrum. Det kan också bli utbildningar på högskolenivå och tillsammans med ett entreprenörscentrum hoppas kommunen att det ska bli ett centrum för innovation och nyföretagande.

Det är Tillväxtverket som fattat beslutet att bevilja kommunen bidrag till centrumet för entreprenörskap.

Tillväxtverket menar att projektet ligger helt i linje med de regionala behoven och de kriterier som finns för att få bidrag. Stödet betalas ut för perioden mars till och med november i år. Under mars ska en styrgrupp med kommundirektören, näringslivsansvarig samt tre representanter för näringslivet sätta igång arbetet.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons