Annons

Stickhjälpen lämnar ingen i sticket

100 par stickade sockor. Det är vad Stickhjälpen hoppas få in under november månad i utmaningen att sticka flest och snyggast sockor till behövande familjer i Lettland.
Trelleborg • Publicerad 10 november 2009
Foto: 
Foto: 
Kerstin Jönsson fikar och stickar på Stickhjälpens träff i Trelleborg. Foto: Malin Palm
Kerstin Jönsson fikar och stickar på Stickhjälpens träff i Trelleborg. Foto: Malin PalmFoto: 
100 par sockor vill Stickhjälpen få in under november.
100 par sockor vill Stickhjälpen få in under november.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Jag tror att folk vill hjälpa till. Det är många som stickar och genom Stickhjälpen får de något bra att sticka för, säger Maria Hansson, en av Stickhjälpens grundare.

Idén föddes i april under en av de många sammankomster som Maria Hansson och hennes väninnor hade där de träffades och fikade och stickade tillsammans. De tänkte att det hade varit roligt att kunna sticka för välgörenhet.

Annons

– Jag kontaktade en väninna i Riga och frågade om det fanns något behov i Lettland av stickade strumpor och tröjor.

Behovet fanns och i juni for Maria Hansson själv till ett barnhem i Riga med väskan full av stickat. Idag samarbetar Stickhjälpen med den lettiska organisationen Palidzesim som tar emot lådorna med kläder och delar ut direkt till familjer i Lettland. Och responsen från allmänheten har varit stor. Maria Hansson tar emot kläder från hela Sverige.

– Vi tar emot allt. Hittills har vi skickat iväg 20 flyttkartonger med kläder och om en månad skickar vi iväg lika mycket till.

Under november månad har Stickhjälpen utlyst en tävling om vem som kan sticka flest sockor.

– Det är väldigt få som har golvvärme i Lettland och framför allt inte på landet så behovet av sockor är stort. Man kan vara fattig men man ska inte behöva frysa för det, säger Maria Hansson.

Tävlingen håller på månaden ut och förhoppningen ligger på att få in 100 par.

Calle Sandstedt
Linn Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons