Annons

Stenvalvet stämmer Rikspolisstyrelsen

Turerna kring det sjuka polishuset fortsätter. Nu har fastighetsägaren Stenvalvet lämnat in en stämningsansökan och kräver Rikspolisstyrelsen på 325 375 kronor i obetalada hyror.
Trelleborg • Publicerad 20 mars 2002

Dessutom kan Stenvalvet komma att kräva polisen på skadestånd för den enligt fastighetsägaren obefogade uppsägningen. Stenvalvet skriver i sin stämningsansökan att problemen "i stort sett" upphörde vid en renovering 1999 och att Polismyndigheten skrev ett nytt femårigt avtal efter renoveringen. Polisen hävdar dock att problemen kvarstod och angav det som skäl för uppsägningen av hyresavtalet. Eftersom polisen inte anser sig kunna använda lokalerna har hälften av hyressumman - 325 375 kronor - för tiden 1 januari till 31 mars 2002 deponerats hos Länsstyrelsen. Dessa pengar vill nu Stenvalvet få ut eftersom de anser att de omtvistade problemen inte utgjort en "väsentlig olägenhet", vilket krävs för att ha rätt att säga upp hyresavtalet med omedelbar verkan. Stenvalvet vill även att tingsrätten förklarar att Polismyndigheten är skadeståndsskyldig för den obefogade uppsägningen. Då kan fastighetsbolaget i framtiden kräva ersättning för hyresförlust för hela hyrestiden, det vill säga från 1 april i år till 30 juni 2006. Årshyran för lokalerna är 2,6 miljoner kronor.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons