Annons

Stavgång populärt i Trelleborg

Flugan med stavgång sprider sig. I Trelleborg är det Korpen som arrangerar. Curt Cederholm, ordförande i Korpens lokalavdelning, är en av dem som leder vandringsgrupper.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2002
Curt Cederholm och Allan Olsson. BILD: TOMAS NYBERG
Curt Cederholm och Allan Olsson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Curt Cederholm och Allan Olsson, två veteraner i Korpen. BILD: TOMAS NYBERG Korpen införde stavgång förra våren och samlar numera en trogen skara på tiotalet personer i Östervångsparken. Gänget samlas vid plaskdammen och stavar sig runt fyra varv i parken. Det blir en nätt runda på tre kilometer. - Det hela sker under trevliga former. Under tiden vi går pratar vi, det är inget exercerande. Den som vill gå snabbt kan göra det, den som vill gå långsamt kan göra det, förklarar Curt Cederholm. Stavar lånar Korpen ut till nykomlingar. Men de riktiga entusiasterna har skaffat sina egna stavar. Det finns klara fördelar med stavgång, om man ska tro Curt Cederholm. - Om man går en vanlig promenad utan stavar så är aktiviteten i kroppen kanske 50 procent. Med stavarna så används även armar och axlar och du kommer upp på 75 procent i stället. Korpen har en mängd andra aktiviteter en just nu är det nästan bara boule som kan tävla om populariteten. - Stavgång är det som är i ropet just nu, och cykling, förklarar Allan Olsson. Däremot är han besviken på intresset för lagidrotterna. Korpen hade hoppats få ihop åtminstone tio lag till korpfotbollen men endast tre hade anmält sig.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons