Annons

Statligt bidrag ska göra Övre jämställt

Övre ska bli ett mer jämställt område. Trelleborgs kommun ansöker nu om 900 000 kronor för ändamålet.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2014
Foto: 

Om drygt ett år kommer bussarna att lämna Övre station. Så småningom ska det byggas bostäder på området, men under en period kommer det att stå helt tomt. Då vill kommunen göra något av det.

– Staten har gett Boverket pengar som man kan söka för att skapa mer jämställda offentliga rum. Det finns kanske vissa grupper som inte känner sig trygga i vissa miljöer, det kan vara unga flickor eller gamla tanter och farbröder som kanske känner att det offentliga rummet inte är planerat för dem, säger Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Exakt vad som ska göras vid Övre är inte klart, men i ansökan till Boverket talas det om någon form av temporär fysisk åtgärd som gör platsen mer jämställd, eller en utställning, installation eller liknande. Om kommunen får bidraget ska man ha ett antal workshops med ungdomar för att komma fram till en åtgärd.

Jonas Jakobsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons