Statliga medel har dragits in

Bengt Persson på Försäkringskassan förklarar att samarbetet med LO upphörde eftersom det inte längre fanns pengar till arbetet.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2009

– Vi har finansierat verksamheten med statliga samverkansmedel och de upphörde den siste december, säger Bengt Persson, samverkansansvarig på Försäkringskassan.

Under 2008 rörde det sig om runt 400 000 kronor som gick till samarbetet. Bengt Persson beklagar att LO:s verksamhet måste avslutas.

– Hade vi haft kvar pengarna hade vi nog fortsatt, säger han.

Bengt Persson kan inte förklara uppgiften om att deltagarna skulle ha fått besked sent om att arbetet skulle avslutas.

– Att det inte skulle finnas pengar för 2009 har varit klart sedan länge, vilket vi informerat LO-sektionen om. Att deltagarna inte fått information om hur och när de skulle skrivas ut får vi alla ta på oss. Tanken har aldrig varit att kasta ut folk till ingenting utan där ska finnas en planering, säger Bengt Persson.

Han tror fortfarande att det finns ett behov av den här typen av verksamhet och tror att det behovet ska kunna tillgodoses i det samordningsförbund som är på väg att bildas.

– Det är en egen myndighet som ägs av en eller flera kommuner tillsammans med Region Skåne, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan gemensamt, berättar Bengt Persson.

Trelleborg är på väg in i ett samordningsförbund men det saknas än så länge ett beslut från Region Skåne. Till sommaren hoppas Bengt Persson att det ska kunna dra igång sin verksamhet.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.