Annons

Startskott för granjakt

Redan förra helgen dök granarna upp på stans parkeringar. Men det är först den här veckan som försäljningen tar fart på allvar. "Vi handlar alltid vår gran andra eller tredje advent", säger Madeleine Albinsson.
Trelleborg • Publicerad 6 december 2009
Foto: 
Love S Bauer har följt med pappa Daniel Szymazko som säljer julgranar.
Love S Bauer har följt med pappa Daniel Szymazko som säljer julgranar.Foto: 
Madeleine Albinsson, Bruno Adriano och Isabell Adriano hittade "den perfekta granen" ganska snabbt.
Madeleine Albinsson, Bruno Adriano och Isabell Adriano hittade "den perfekta granen" ganska snabbt.Foto: 
Foto: 
Mats Liander tips för att få en bra gran är att köpa den nyhuggen.
Mats Liander tips för att få en bra gran är att köpa den nyhuggen.Foto: 
"Det är viktigt att det luktar jul, för att få lite stämning", säger Sofie Persson som väljer en vanlig gran istället för en kungsgran just på grund av att den senare inte luktar något.
"Det är viktigt att det luktar jul, för att få lite stämning", säger Sofie Persson som väljer en vanlig gran istället för en kungsgran just på grund av att den senare inte luktar något.Foto: 

TRELLEBORG. Trots den grå och regntunga himmeln fanns det någon sorts julstämning på stormarknadernas parkeringar på söndagen. Madeleine Albinsson och Bruno Adriano hade tagit med sig dottern Isabell Adriano för att hitta den perfekta granen.

– Det ska vara en Piff och Puff-gran, säger Madeleine Albinsson. En sådan man bara ser på tv.

Annons

För dotterns skull försöker de ha granen så länge som möjligt, men om de inte hittat en tillräckligt fin åker den utan innan nyår, berättar hon.

I år går det dock snabbt att hitta en gran som faller hela familjen i smaken och föräsljaren Geza Maté kan sätta nät om den.

Mats Liander är en van granförsäljare. Under första veckan har han sålt ett 50-tal granar, framför allt utegranar. Det är först vid andra advent och veckan som följer som det verkligen börjar strömma till kunder, menar han.

– Men är det en nyhuggen gran ska den kunna klara sig inomhus i en månad, säger Mats Liander.

Calle Sandstedt
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons