Annons

(S)tark protest mot kulturordförande

Socialdemokraterna i kulturnämnden protesterar kraftigt mot att ordförande Rolf Persson (SPI) ensam beslutat hur nämnden ska uttala sig om ringvägen och hamninfarten.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2009

– Rolf Persson får gärna uttala sig om vad han vill. Men då får han stå för det själv. Han har inte ens kontaktat presidiet i den här frågan. Än mindre har nämndens ledamöter haft en chans att yttra sig, säger Solveig Lundgren (S), andre vice ordförande i kulturnämnden i Trelleborg.

Det handlar om ett yttrande som skrivits av museichefen Ingela Jacobsson. I yttrandet menar hon att en östlig infart till hamnen ger en massiv och negativ påverkan på kulturmiljön. Enligt yttrandet är ett kortare alternativ västerifrån att föredra ur kulturmiljösynpunkt. Det står också att en ringväg som inte behövs som infart till hamnen kan göras smalare och inte får lika stor påverkan och den blir även mindre dominant både på landsbygden och i stadsmiljön.

Annons

– Det här har inte hänt tidigare, säger Solveig Lundgren. Men vi vill markera direkt så att det inte upprepas. Om kulturnämnden ska stå för ett yttrande måste åtminstone presidiet få chansen att säga sitt om saken.

Kulturnämndens ordförande Rolf Persson menar att han inte har någon anledning att yttra sig om händelsen.

– Jag har ingen kommentar, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons