Annons

Stark ökning i Polentrafiken

Trelleborg • Publicerad 22 februari 2008

Antalet lastbilar som transporterades mellan Sverige och Polen ökade starkt under 2007.

Jämfört med 2006 var ökningen 13,2 procent, enligt en rapport i tidningen Gazeta Wyborcza som Svensk Sjöfartstidning (SST) hänvisar till.

Annons

Även trafiken med personbilar mellan Polen och Sverige ökade under 2007 jämfört med året innan. Där blev ökningen 10,9 procent. Persontrafiken ökade också, om än blygsammare, med 2,4 procent.

Enligt Gazeta Wyborcza var orsaken till den höga tillväxten i antalet lastbilar dels ökat handelsutbyte mellan Sverige och Polen, dels ökad kapacitet hos färjerederierna.

En stor del av den ökningen beror på den nyöppnade linjen mellan Polen och Trelleborg. Ett av rederierna som upplevde en ökning under 2007 var Unity Line, som trafikerar linjerna Swinoujscie– Trelleborg och Swinoujscie– Ystad.

På Trelleborgslinjen hade Unity Line räknat med mellan 60 0ch 65 000 lastbilar på ett år, men resultatet hamnade i stället på drygt 80 000 lastbilar.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons