Annons

Stark gruppkänsla i elevers kamp om spexscenen

Klass SP06D dansar loss till Familjen Flinta-musiken, tar fram ett stort papper där det står NV och river sönder det. Publiken jublar. Kampen om bästa spex på Söderslättsgymnasiet är igång.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG.– Hata NV, hata NV, skanderar samhällsvetarna från scenen i Södans ishall.

Varje klass har några minuter på sig att imponera på juryn. Kampen verkar ojämn - fyra samhällsklasser mot en naturvetarklass. Men NV - utklädda till Super Mario-figurer - kontrar. Ett välkoreograferat framträdande ackompanjerat av den välkända Nintendo-blipp-musiken inleds med att klassen gör obscena rörelser mot bokstavsskyltar som formar ordet samhäll.

Annons

– Vi äger dem alltid, säger NV-eleven Tony Sjöstedt efteråt om antagonisterna.

Klassernas spex på scenen ska gå ihop med deras utklädnad. Många gör nummer som spelar på humor och sex. Byggprogrammet 06B har på sig arabiska kostymer och palestinasjalar. Numret inleds med upptempomusik och glad dans. Sedan kommer ytterligare en BP-elev in på scenen med en replikabomb i näven. "Självmordsbomben" detonerar och eleverna faller till marken.

– Man ville bara göra något som ingen annan gör, förklarar en elev efteråt.

Så är det dags för avgörandet. Elprogrammets A-klass tar hem bästa utklädnad för sina tyrolerkostymer. Och i spexnumret får de sitt erkännande, eleverna i NV-klassen. De tar hem första pris.

– NV, NV, NV, skanderar de från scenen.

Tillsammans med de 22 andra klasserna äger de helt fredagens avslutning.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons