Annons

"Stan är så mycket mer än bara Algatan"

De senaste åren har det hänt något i Trelleborg. Allt fler turister blir betagna av staden och området. I alla fall enligt hotellägarna Lars och Monica Georgsson. – Vi har aldrig haft så här mycket att göra, säger Lars Georgsson.
Trelleborg • Publicerad 16 februari 2012
Foto: Tomas Nyberg

Det sägs att det går många vägar i från Trelleborg. Men det är helt fel, enligt Monica Georgsson.

– Trelleborgarna borde vara stolta. Här finns mycket vackert, säger hon.

Annons

Det är också något hon får höra av gästerna på hotell Duxiana. Ofta har de varit med om att gäster väljer att stanna fler nätter än vad de först planerat. Och då är det inte bara Trelleborg med direkt omnejd som lockar, menar Lars Georgsson.

– Det gäller att ha ett helikopterperspektiv. Här finns mer än Smygehuk. Det går snabbt att ta sig till Svaneholms slott eller Skanör och Falsterbo. Stränder är också något som stockholmarna älskar. Och då går det fortare härifrån än ifrån Vellinge, säger han och Monica Georgsson flikar in:

– Jag tror att kommunerna är för stolta och håller på sitt eget. De bryr sig mest om att marknadsföra den egna kommunen men kommungränser är inget som gästerna bryr sig om, säger hon.

Att det nu har tagits fram en Söderslättskarta är något de välkomnar med öppna armar. Tidigare har de själva informerat och märkt ut sevärdheter på kartor och lagt fram till sina gäster.

– Här finns mer än bara Algatan. Det finns så mycket vackert med korta avstånd mellan varandra. Alltifrån små livsmedelsbutiker till rapsfält.

Men båda är eniga om att mer kan göras. Kommunens hemsida kan göras snyggare och Söderslätt kan marknadsföras bättre.

– Söderslätt är fortfarande inte riktigt insålt, säger hon.

Att det går bra för hotellnäringen tror Lars och Monica Georgsson dessutom är början på en snöbollseffekt för turistnäringen i staden.

– Det är helheten som är viktig. Kommer det hit fler turister blir det fler på gågatan vilket skapar ett bättre helhetsintryck.

Maria Sällberg
Ossian Sandin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons