Annons

Stämningen på topp på sista Oktoberfesten

Sista natten med gänget? Stämningen var glad men också med ett stråk av vemod när den troligen sista Oktoberfesten firades på gamla järnvägsstationen i Trelleborg på lördagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2010
Den gamla stationen påminde allt mer om en ölhall i gammal stil ju längre kvällen led, desto mer som allsången steg upp mot takvalven.
Den gamla stationen påminde allt mer om en ölhall i gammal stil ju längre kvällen led, desto mer som allsången steg upp mot takvalven.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Inger Olsson får en tallrik med bratwurst, knackwurst, wienerkyckling, tysk potatissallad och surkål serverad av Torgil Johansson.
Inger Olsson får en tallrik med bratwurst, knackwurst, wienerkyckling, tysk potatissallad och surkål serverad av Torgil Johansson.Foto: 
Foto: 

Trelleborg. – Det är klart att det känns lite sorgligt, säger Nils-Gunnar Snygg, ordförande i arrangerande Musikens vänner. Men det hela går runt för att vi har så generösa sponsorer och vi kan inte tära på deras givmildhet hur länge som helst.

Trots att festen blivit populär i Trelleborg så går det knappt runt för arrangörerna. Förra året blev vinsten magra 4 000 kronor.

Annons

– Det är otroligt mycket ideellt arbete för så lite pengar, säger Snygg.

Men på lördagskvällen steg stämningen ändå i den gamla vagnhallen till tonerna av Sextetten Blåsarnas musik. Vid långborden krokade man arm och sjöng gungande med i sångerna.

En som var på festen för första gången var Inger Olsson, som trivdes jättebra.

– Det är synd att det inte blir någon fest nästa år. Jag hade gärna kommit tillbaka, säger hon.

Ulf Persson håller med.

– Jag tycker att kommunen borde gå in och satsa lite pengar så att Oktoberfesten kan bli av även nästa år. Musikkåren behöver allt stöd de kan få!

Olof Broddesson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons