Annons

Ställning rasade - nu väntar åtal

I oktober 2000 rasade en byggnadsställning i centrala Trelleborg. Nu åtalas den ansvarige vid det företag som lät uppföra ställningen.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2002

Åklagaren anser att den 64-årige trelleborgaren gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet. ARKIVBILD:TOMAS NYBERG Den 21 meter långa och drygt fem meter höga byggnadsställningen stod vid en vägg till en fastighet på Norregatan där det pågick takarbete. Ställningen började svaja i det blåsiga vädret och föll sedan med ett väldigt brak tvärs över hela gatan. Som tur var blev det bara materiella skador när stålrör och grova plankor brakade ner. En sopbil och en personbil kom i vägen för ställningen. Men bland de personer som precis klarade sig undan raset var irritationen stor. - Vi höll på att tömma sopkärl när ställningen föll. Som tur var stod vi bakom vår lastbil. Det är skandalöst att någon sätter upp något så här dåligt. Den verkade ju inte vara fastsatt överhuvudtaget, sa en av sophämtarna till Trelleborgs Allehanda omedelbart efter raset. Byggnadsarbetarna som jobbade på fastigheten kunde bara konstatera vilken tur det var att ingen jobbat på ställningen när den föll. Enligt åklagaren har den 64-åring som nu åtalas genom oaktsamhet orsakat raset eftersom den inte var förankrad i fastighetens vägg. Raset innebar fara för annans liv och hälsa samt omfattande skadegörelse av annans egendom.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons