Annons

Stal datorer – fastnade i bilkö

Datortjuvarna flydde från gymnasieskolan i bil. Men de räknade inte med att fastna i köer på motorvägen mot Malmö.
Vellinge • Publicerad 24 september 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Alex Ljungdahl

Anmälan om stölden av två datorer och två mobiler från ett arbetsrum på Sundsgymnasiet ringdes in till polisen redan under onsdagsmorgonen. Skolpersonal hade sett två obehöriga män på skolan under lektionstid, och dessa misstänktes för stölden.

I en tilläggsanmälan, gjord strax efter lunch, avslöjas vad som sedan hände.

Annons

De två männen lämnade platsen i bil, körde upp på E6 mot Malmö – och fastnade i en bilkö, orsakad av en olycka i höjd med Tygelsjö.

Poliserna som hjälpte till vid olyckan visste dock inget om datorstölden, och fäste heller inget avseende vid männen i bilen. Förrän dessa blev nervösa, och bestämde sig för att fly från platsen genom att vända bilen. De krångliga manövrerna med att försöka vända i en stillastående kö tilldrog sig polisens uppmärksamhet.

I bilen hittades de två datorerna från skolan, och efter att ha genomsökt bilen fann polisen även de två mobilerna. De två männen, 20 och 23 år gamla, greps misstänkta för stöld.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons