Annons

Stal ägodelar från arbetsbod

En 22-årig trelleborgare döms för stöld och knivinnehav, efter att bland annat ha tagit sig in i en arbetsbod och gått igenom omklädningsskåp.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2017
22-åringen döms bland annat för en stöld i butik. Arkivbild.
22-åringen döms bland annat för en stöld i butik. Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

22-åringen har erkänt att hen dels stulit pengar och ägodelar från en arbetsbod vid Ripatorget, hösten 2016, dels vid ett annat tillfälle plockat på sig en tröja värd 400 kronor i en klädbutik. I samband med att snatteriet avslöjades visade det sig också att 22-åringen bar en kniv, vilket är förbjudet på allmän plats.

Trots att brotten begicks då 22-åringen hade en pågående prövotid för en tidigare dom, så anser Ystads tingsrätt att den lämpligaste påföljden är skyddstillsyn.

Hen döms nu för stöld, snatteri, knivinnehav och ringa narkotikabrott. 22-åringen ska också genomgå en behandling mot drogmissbruk.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons