Annons

Stadsvandring med motionen i fokus

Trelleborg • Publicerad 26 januari 2006
Väglaget i går kväll avskräckte inte vandrarna Axel Larsson, Åke Svensson eller Joanna Kramkowski från IOGT-NTO. Bild: Claes Nyberg
Väglaget i går kväll avskräckte inte vandrarna Axel Larsson, Åke Svensson eller Joanna Kramkowski från IOGT-NTO. Bild: Claes NybergFoto: 

I går kväll samlades fyra motionärer till IOGT-NTOs stadsvandring som utgick från Norra skolan i Trelleborg.

– Vi brukar vara fler, kanske är folk förkylda, säger Joanna Kramkowski som fått motion på recept av sin läkare.

Annons

– Jag går vandringarna för att sänka mitt blodtryck. Jag brukar gå varje onsdag om jag kan. Det är skönt att få sällskap och slippa gå själv i mörket, säger hon.

Vandringarna som ordnas på onsdagar kl 19 är öppna för alla. Rutten är olika varje gång och bestäms av den vandringsansvarige.

I går fick Axel Larsson rycka in eftersom den ordinarie ledaren fick förhinder. Rutten på 2,7 km gick förbi Sandmöllan, rundade Vannhögskolan och tillbaka. Axel Larsson brukar räkna ut hur många mil han går varje år.

– I fjor gick jag ungefär 27 mil. Man ska inte tänka på vädret. Det viktiga är att hålla i gång.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons